Voetreflextherapie

Zoals de ogen onze ziel weerspiegelen, zo weerspiegelen de voeten ons lichaam...."

Wat is voetreflextherapie...?

Je lichaam wordt weerspiegeld in je voeten. De zenuwpunten die in je voeten ( en handen) liggen , die corresponderen met alle organen, hormonen, klieren, weefsels en andere delen van het lichaam.

Voetreflextherapie heeft gunstige effecten op diverse aandoeningen. Zo geeft het verlichting bij onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten, problemen met de spijsvertering of spieren en gewrichten, hormoon gerelateerde klachten en nog veel meer. De voetreflex zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen en dat het zelfherstellend vermogen wordt bevordert. Hierdoor kunnen je klachten verminderen of zelfs overgaan.

Voetreflextherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de persoon. Het is een therapie die op iedereen toepasbaar is: baby’s en jonge kinderen, adolescenten, pubers en volwassenen. 

Zwangerschapsreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling, waarbij de nadruk ligt op ontspanning. De meeste klachten zijn hormoon gerelateerd en via de voetreflex goed te behandelen.

Het geeft verlichting bij o.a. de volgende klachten en problemen tijdens de zwangerschap: misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn/migraine, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk etc. 

Babyreflexologie is een zachte vorm van massage voor verlichting van allerlei klachten. Het is geschikt voor baby's vanaf 6 weken oud. 

Klachten die verlicht kunnen worden door de babyreflexologie zijn o.a: obstipatie, krampjes, winderigheid, astma, neusverkoudheid, slecht doorslapen van je baby, slecht inslapen van je baby, huidproblemen, oorpijn, klachten bij het doorkomen van de tandjes etc.

Workshop babyreflexmassage voor ouders; 

Aanraking is voor baby's en kinderen van groot belang! Het maakt namelijk oxytocine vrij, een gelukshormoon. Dit hormoon verzacht pijntjes en klachten en biedt een gevoel van geborgenheid.

Tijdens de cursus leer je je eigen baby verlichting te geven bij o.a. obstipatie, krampjes, verkoudheid of pijn bij het doorkomen van tandjes? In de Babyreflexmassage workshop leer je hoe je dit en meer kunt doen met behulp van voetreflex.

Zodat jullie nog meer van elkaar kunnen genieten!

Ik ben geregistreerd  voetreflextherapeut  bij de FAGT en RBCZ. 

Wil je weten of voetreflextherapie ook iets voor jou kan betekenen...mail of bel me dan gerust!

Voetreflextherapie is een veilige en mooie aanvulling op de reguliere gezondheidszorg!

Je bent van harte welkom!

 


Marieke Stutvoet

Kijk voor meer informatie op www.giovida.nl

Heb je vragen of wil je meer informatie,
neem dan gerust contact met mij op.