Mindfulness in 1 dag

  • Plan je veel?
  • Ben je veel bezig met de toekomst?
  • Ben je veel aan het denken?
  • Slaap je niet goed?
  • Heb je nog veel `nog te doen' lijstjes?
  • Ervaar je grote werkdruk, is het werk je teveel?
  • Heb je last van angst?
  • Pieker je veel?
  • Heb je last van 'perfectionisme' en/of
  • Twijfel je vaak?

 

Heb je een vraag of veel vragen met `ja’ beantwoord? En wil je hier graag wat dieper induiken om meer mindful te leren leven? Kom dan naar onze workshop.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen. Tijdens Mindfulness training leer je hoe je Mindfulness kunt gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak.

Deze training leert je ook om vaker stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen. Daarbij gaat het om het trainen van een bepaald soort aandacht: een niet- oordelende, open en milde aandacht in het hier en nu. Deze speciale aandacht vergroot je bewustzijn en schept ruimte en afstand ten opzichte van ervaringen, gedachten en emoties. Hierdoor kunnen gemakkelijker nieuwe inzichten, keuzes en plannen een kans krijgen. Je kunt creatiever zijn en er ontstaat `een bodem van geluk’.

 

Waar komt Mindfulness vandaan?

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de Boeddhistische meditatie. Deze meditatie is door verschillende mensen uit de westerse wereld vertaald naar een westerse, levensbeschouwelijke, neutrale vorm. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft Mindfulness met westerse psychologische inzichten verenigd tot de Mindfulnesstraining. Deze training zoals die door mij wordt aangeboden, betreft het oorspronkelijke 8 weeks programma.

 

Het verschil tussen meditatie en Mindfulness ligt vooral in de doelstelling. Mindfulness is een training in aandacht richten, aandachtig zijn. Je richt je vooral op dat wat zich afspeelt in jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw lichamelijke sensaties. Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het moment, dat kan je bij elke bezigheid op een dag doen. Bij Mindfulness wordt meer de nadruk gelegd op je lichaam. Voor ons westerlingen is dat een goede manier om uit het hoofd te komen

 

 

Praktische informatie; aanmelden bij info@levensinzicht.com onder vermelding van NAW gegevens, zodat er een factuur verzonden kan worden. Na ontvangst betaling is de aanmelding definitief. Kosten 95,--. incl BTW.

Koffie en thee is aanwezig, zelf een lunchpakketje meenemen.

 

 _____________________________________________________________

Docent Viviane van der Kolk

Ik - Viviane van der Kolk - ben geboren in Den Haag als jongste van vijf kinderen. In mijn geboortestad heb ik verschillende functies bekleed. Hierdoor heb ik een ruime  werkervaring gekregen in diverse geledingen. Ik heb o.a. gewerkt als lerares Nederlands, als directiesecretaresse bij de Raad van Bestuur van KPN en als Account-manager bij KPN Autolease.  

Ook heb ik enige tijd in het buitenland gewoond, wat mijn horizon zowel letterlijk als figuurlijk heeft verruimd. 

Ik ben trotse moeder van een volwassen zoon.

In mijn verschillende werkzaamheden werd steeds duidelijker dat ik een luisterend oor heb voor anderen. Zelf liep ik in die tijd wel tegen de barrière op dat ik niets anders had te bieden dan het luisterend oor. Toen ik eenmaal door mijn eigen manier van functioneren met een burn-out thuis ben komen te zitten, was dit niet alleen een (lang) moment van bezinning, het bood mij ook de mogelijkheid om het roer helemaal om te gooien.

Ik koos voor een 4-jarige HBO opleiding tot Hypnotherapeut. Sinds 1999 heb ik mijn praktijk INZICHT Lessen over Leven, in Spijkenisse.

Het aanvullen met diverse healing opleidingen was een logische stap voor mij.

Toch miste ik nog iets; het werken met groepen. In 2005 heb ik de opleiding tot Weerbaarheidsdocente in het basisonderwijs gevolgd en heb jarenlang via verschillende GGD’s  “Kom op voor jezelf” en “Take Care” gegeven aan groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De GGD’s gingen terug naar hun core business, zoals dat dan zo mooi heet en samen met 2 collega’s geef ik deze trainingen nog steeds op scholen in diverse plaatsen in Zuid Holland.

Op verzoek heb ik aan groepen in het basisonderwijs trainingen gegeven die ik zelf heb geschreven. Onder andere een training voor groepen 6 "De 7 eigenschappen van Covey" en aan groepen 5, 6, 7 en 8 Mindfulness for Kids. Door persoonlijke omstandigheden heb ik mij (helaas moeten) specialiseren in hoe om te gaan met pesten. De training Omgaan met Pesten van Dieta Uyterlinden,  heb ik met eigen inzichten en ervaringen aangevuld en geef ik aan groepen en individuen, zowel aan jeugd als aan volwassenen.

In 2016 kwam ik in contact met The Stargate Experience Academy. Daar heb ik diverse opleidingen on line gevolgd en in 2018 ben ik naar USA getogen en heb daar de Facilitator Opleiding gevolgd. Al mijn zoeken en werken aan mijzelf en mijzelf ontwikkelen zijn hier samen gekomen: dit is mijn pad!

INZICHT Lessen over Leven

Deze naam heb ik gekozen, omdat ik de overtuiging heb, dat het helpt wanneer iemand inzicht heeft in eigen functioneren. Je kan dan nog altijd besluiten om te blijven doen want je deed

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg

Warme groet,
Viviane


Voor meer informatie, prijzen of inschrijving over deze
cursus, meld je aan op www.levensinzicht.com/contact van
Viviane van der Kolk of ga naar www.levensinzicht.com