Klank en ontspanning,     voor ouder en kind

 

Op woensdagmiddag geeft Samantha Nice van Ananda Klank een Workshop Klank en Ontspanning voor ouders met kinderen tussen de 4 en 8 jaar.

Tijdens deze workshop staat speelsheid en ontspanning van ouder en kind voorop. Samantha neemt je mee in een fantasieverhaal die je kind rust en zelfvertrouwen geven. Dit fantasieverhaal zal ze verrijken met zachte en subtiele klanken van diverse klankschalen en andere instrumenten. Als er een rustige en ontspannen sfeer is ontstaan, zal ze je verder meenemen en onderdompelen in een wereld van subtiele rustgevende klanken. Het kind mag voor deze middag een eigen voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel, steen of stuk speelgoed meenemen wat fijn aanvoelt. Indien de groep dit leuk vindt, is er aan het einde gelegenheid om een instrument te kiezen en deze uit te proberen. 

Na afloop staat er wat te drinken en iets lekkers klaar!

Locatie: Body & Spirit, Zinkweg 222, Oud-Beijerland.

Aanvang: 14.30. Einde: ca. 16.00 uur.

Bijdrage: €22,50 (ouder en kind) € 30 (ouder en 2 kinderen) of € 37,50 (2 ouders en 1 of meer kinderen).

Voor meer informatie en/of aanmelden: Samantha; 06-12895935 / info@anandaklankschaal.nl

____________________________________________________________________________________________________

Docent Samantha Nice

Graag stel ik mezelf voor: mijn naam is Samantha Nice, ik woon samen met mijn lieve man en dochter in Puttershoek. Heel wat jaren geleden heb ik kennisgemaakt met de werking van klankschalen tijdens een open dag. De organisator van die dag vroeg me of ik bekend was met het fenomeen klankschalen. Toen ik aangaf dat dit niet het geval was, liet hij me van dichtbij een klankschaal ervaren. De warme voelbare trilling van de schaal heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. 

Inmiddels heb ik diverse trainingen (o.a. in Den Haag) gevolgd om te leren werken met klankschalen. Zo geef ik vanuit mijn praktijk "Ananda Klank" onder andere klankschaalmassages en klankbaden. Mijn liefde voor de bijzondere werking van klankschalen en de klankwereld in het algemeen groeit en ontwikkelt zich nog steeds. Ik zie het dan ook als mijn missie om vreugdevolle harmonische klanken dichterbij de mensen te brengen. Klank is een krachtig medium, het beïnvloedt ons op fysiek, cognitief, emotioneel en psychisch niveau. En het kan helpen om lichaam en geest tot rust te laten komen. Maar ook om bewust te worden van bepaalde stagnaties op fysiek, cognitief, emotioneel of psychisch niveau. Wist je bijvoorbeeld dat het gedurende 20 minuten op ontspannen wijze luisteren naar harmonische klanken, tot 4 uur nadien kan doorwerken? Het is niet voor niets dat ik heb gekozen voor mijn praktijknaam "Ananda Klank". De term "Ananda" komt uit het Sanskriet (een oude Indiase taal) en betekent "innerlijke vrede", "gelukzaligheid". Het kan ook vertaald worden als "dat wat vreugde brengt". Vreugde vormt voor mij de basis voor de klankwerkzaamheden die ik verzorg. 

Ik hoop dan ook de klankwereld dichterbij te brengen door in het prachtige Body & Spirit Centre for Wellbeing van Ursula o.a. klankontspanningen en klankbaden te verzorgen.


Je bent heel erg welkom! Mocht je meer informatie willen dan kun je mijn website www.anandaklankschaal.nl natuurlijk altijd bezoeken of mij contacten door te bellen naar: 06-12895935.

Warme groet, Samantha.